Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- le zeste d'un citron vert non traité
- ½ c. à café de baies roses
- 1 pincée de sel
- 250 g de farine blanche type 45
- 25 g de levure boulangère fraîche
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 100 g d'eau
- 50 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 109.6 kJ / 25.9 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Pain de mie aux graines
6 godz.
Pains au maïs
3h 20 min
Fougasse briochée, oignon et fromage
45min
Baguette viennoise au thé matcha
1u. 45min
Le pain bannique
30min
Pizza aux 3 farines
1h 35 min
Pain de mie
3h 20 min
Petites ficelles aux céréales
2h 45 min
Brioche légère au fromage blanc
4h
Pain à la ricotta
3h
Baguette tradi'graines
3j 30 menit
Pain de mie moelleux
3h 25min