Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- le zeste d'un citron vert non traité
- ½ c. à café de baies roses
- 1 pincée de sel
- 250 g de farine blanche type 45
- 25 g de levure boulangère fraîche
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 100 g d'eau
- 50 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 109.6 kJ / 25.9 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Brutti e buoni "moches mais bons"
40 Min
Pains au maïs
3h 20min
Petits pains aux tomates confites et aux herbes aromatiques
3h 40min
Croquants aux graines
1h
Pain curry-carotte
1h 5min
Paximadi (pain biscotte crétois)
9h
Speculoos maison
4h 30 min
Schiacciatina
2h 20min
Pains à l'aneth et à la feta
1h 30 min
Ficelle apéro oignon-olive
3h
Gressins à la fleur de sel, bacon et thym
1 godz. 45 min
Cookies fleur de sel, parmesan et herbes de provence
45 min