Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g brauner Zucker
- 1 Orange unbehandelt, 1 Streifen Schale (1 x 4 cm) fein abgeschält, Saft ausgepresst (ca. 70 g)
- 90 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 2 Eier
- 120 g Mehl
- ½ TL Backpulver
- 1 - 2 Prisen Kardamom
- 20 g Zucker
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1161 kJ / 277 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zitronen-Mohn-Kuchen
2h
Badische Apfeltorte
1h 40 min
Orangen-Mandel-Kuchen
2h
Schwedische Mandeltorte mit Vanillecreme
4 Std.
Pandoro
3 Std.
Mais-Mandel-Kuchen
1h 10 min
Orangen-Granatapfel-Tarte
2h 20 min
Vanille-Heidelbeer-Mug-Cakes
30 min
Früchtekuchen-Torte
7h
Aprikosengugelhupf
2h
Heidelbeer-Marmorkuchen
1h 30 min
Quark-Hefe-Kuchen
1 Std. 20 Min