Urządzenia i Akcesoria
Orangenküchlein
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen
Składniki
-
brauner Zucker75 g
-
Orange unbehandelt, 1 Streifen Schale (1 x 4 cm) fein abgeschält, Saft ausgepresst (ca. 70 g)1
-
Butter weich, in Stücken90 g
-
Salz1 Prise
-
Eier2
-
Mehl120 g
-
Backpulver½ TL
-
Kardamom1 - 2 Prisen
-
Zucker20 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
4 g
Kalorie
1161 kJ /
277 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Zitrus-früchte
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Früchtekuchen
3 godz. 10 min
Cranberry-Cake
1 godz.
Kokos-Orangen-Muffins
45 min
Mais-Mandel-Kuchen
1 godz. 10 min
Butterkuchen mit Mohn
4 godz.
Mandelnougat-Schokoladen-Kuchen
3 godz. 50 min
Quark-Früchte-Taler
2 godz. 10 min
Ananas-Upside-Down-Muffins
40 min
Kaffeegugelhupfe
1 godz. 30 min
Gigantischer Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Zitronen-Mohn-Kuchen
2 godz.
Orangen-Mandel-Kuchen
2 godz.