Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 250 g Mehl
- 120 g Zucker
- 125 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 1 TL Spekulatiusgewürz
Orangensauce
- 100 g Orangen, filetiert (siehe Tipp)
- 30 g brauner Zucker
Orangenkompott
- 150 g Wasser
- 10 g Zucker
- 1 Pck. Tortenguss, weiß
- 170 g Orangen, filetiert (siehe Tipp)
- 1 EL Orangenlikör
Creme
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 Pck. Sahnesteif
- 40 g Zucker
- 200 g Frischkäse
- ½ Orange, unbehandelt, Schale dünn abgerieben
Fertigstellung
- essbarer Glitzerstaub, gold, zum Verzieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2962 kJ / 708 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pfirsich-Butterkuchen
2h 20min
Orangen-Aprikosen-Torte
3h 30min
Melonen-Käsekuchen
3u. 45min
Zitronen-Poke-Cake
2h 45min
Erdbeer-Donuts
50min
Schwedische Mandeltorte mit Vanillecreme
4 godz.
Nougatwaffeln
20 min
Pavlova-Küsse
1h 40min
Rugelach mit Schokolade und Cranberrys
3h 30min
Zitronen-Plätzchen
30 min
Butterplätzchen aus der Gebäckpresse
1h
Elsässer Apfelkuchen
5 godz. 10 min