Urządzenia i Akcesoria
Hefe-Pfannkuchen (Plinsen)
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen
Składniki
Vorteig
-
Hefe (40 g), zerbröselt1 Würfel
-
Milch100 g
-
Zucker30 g
-
Mehl375 g
Kompott und Fertigstellung
-
Heidelbeeren, TK300 g
-
Orangensaft30 g
-
Zucker50 g
-
Speisestärke1 TL
-
Wasser zum Anrühren
-
Milch275 g
-
Eier (Kl. M)2
-
Salz½ TL
-
Öl4 EL
-
Puderzucker2 EL
-
Schmand200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
19 g
Kalorie
3309 kJ /
790 kcal
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
105 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 2/2018
47 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Apfel-Vanillesüppchen
50 min
Lausitzer Hefeplinsen
1 godz. 25 min
Senf-Kräuter-Eier mit Kartoffeln
1 godz.
Quarkbällchen (Nautzen)
45 min
Apfel-Hefe-Küchlein (Racuchy z jabłkami)
50 min
Rote Bete warm (Buraczki na ciepło)
1 godz.
Raggmunk - schwedische Kartoffelpuffer
30 min
Hefe-Schoko-Klößchen mit Kirschsauce
1 godz. 30 min
Grießbrei mit Kirschkompott
20 min
Kräuter-Kartoffelsuppe mit Brätklößchen
50 min
Crêpes à l'orange
1 godz.
Sächsische Quarkkeulchen
3 godz.