Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Rührkuchen-Rolle mit Cremefüllung (z.B. Biskuitrolle von Kuchenmeister)
- 1100 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 75 g Zucker
- 100 g Baisergebäck
- 75 g Waffelröllchen
- 120 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 120 g Haselnusskrokant
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2918 kJ / 697 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quark-Öl-Grundteig
5 min
Erdbeer-Blanc-Manger
13h
Streuselschiffchen mit Pudding, Marille und Minzguss
1h 55min
Apfel-Nuss-Torte
4h 30min
Biskuit
1 Std. 30 Min
Pflaumenstrudel mit Streuseln
1h 45min
Gebackenes Eis unter der Baiserhaube
1 godz. 40 min
Haselnuss-Käsekuchen mit Orangen
1 Std. 30 Min
Pfirsich-Biskuitrolle
2 godz. 10 min
Kirsch-Baiser-Tarte
2 godz. 15 min
Bratapfelkuchen
7 Std.
Cookie-Torte
1h