Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefe-Schoko-Klößchen
- 120 g Milch
- 30 g Zucker
- 20 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
-
20
g frische Hefe
lub 2 TL Trockenhefe (8 g) - 280 g Mehl
- ¼ TL Salz
- 1 Ei
- 16 Stücke Schokolade (ca. 60-80 g)
- 500 g Wasser
Kirschsauce
- 600 g Kirschen, entkernt, frisch oder aufgetaut
- 10 - 15 g Speisestärke, gleich welche Sorte
- 30 - 40 g Zucker nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 663 kJ / 158 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Quarkklöße im Melonensud
1h
Birne-Helene-Germknödel
2 godz.
Warme Rhabarbersuppe mit Zimtklößchen
1 Std. 15 Min
Mohnknöpfli mit Beerengrütze
50 Min
Armes Burgfräulein
20 min
Holunderbeersuppe mit Grießklößchen
1 Std. 15 Min
Süße Milchsuppe mit Himbeeren
25 min
Sächsische Quarkkeulchen
3 godz.
Lausitzer Hefeplinsen
1 godz. 25 min
Soja-Hafer-Milch mit Hefeklößen zum Frühstück (燕麦豆浆加馒头)
5h 20min
Kirsch-Grütze
20 min
Grießbrei mit Kirschkompott
20 min