Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Mehl
- 500 g Milch
- 1 TL Zucker
- 3 Eier
- 1 Prise Salz
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 60 g Butter, weich, in Stücken zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1428 kJ / 341 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Böhmische Knödel
1 Std.
Warme Rhabarbersuppe mit Zimtklößchen
1 Std. 15 Min
Eierschecke
6h 30min
Hefe-Schoko-Klößchen mit Kirschsauce
1 godz. 30 min
Süße Milchsuppe mit Himbeeren
25min
Quarkkeulchen mit Zwetschgen-Ragout
1 Std.
Sächsische Quarkkeulchen
3h
Dresdner Eierschecke (Sachsen)
1 godz. 30 min
Soljanka
45min
Würzfleisch (Ragout fin)
1 Std.
Grießbrei mit Kirschkompott
20min
DDR - Soljanka
1 Std.