Quark-Klößchen mit heißen Kirschen

Quark-Klößchen mit heißen Kirschen

2.8 19 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
6 Portionen

Składniki

  • Sultaninen
    50 g
  • Wasser
    50 g
  • Rum
    50 g
  • Eier
    3
  • Mandeln
    100 g
  • Magerquark abgetropft oder im Küchentuch ausgedrückt
    500 g
  • Butter weich, in Stücken
    150 g
  • Honig
    100 g
  • Zimt
    2 Msp.
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    ½ TL
  • Zitronenschale gerieben
    1 TL
  • Paniermehl
    180 g
  • Orangensaft
    150 g
  • Rotwein
    250 g
  • Kirschen entsteint
    750 g
  • Speisestärke
    20 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portionen

Białko 23 g
Kalorie 2942 kJ / 703 kcal
Tłuszcz 35 g
Błonnik 6.3 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...