Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Sultaninen
- 50 g Wasser
- 50 g Rum
- 3 Eier
- 100 g Mandeln
- 500 g Magerquark, abgetropft oder im Küchentuch ausgedrückt
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 100 g Honig
- 2 Msp. Zimt
- ½ TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 180 g Paniermehl
- 150 g Orangensaft
- 250 g Rotwein
- 750 g Kirschen, entsteint
- 20 g Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 2942 kJ / 703 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 6.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Reibekuchen
45min
Pfannkuchen für jeden Tag
20min
Waffeln
50min
Orient-Waffeln
25 Min
Westfälische Quarkspeise
1h 25min
Hefe-Pfannkuchen (Plinsen)
1h 30min
Pfannkuchen
20min
Pfannkuchen-Grundrezept für Backofen und Pfanne
1h
Kartoffelpuffer
20min
Mandelwaffeln mit heißen Himbeeren
45min
Poffertjes
1h 30min
Bergische Waffeln
20min