![Quark-Klößchen mit heißen Kirschen Quark-Klößchen mit heißen Kirschen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B633D79B-BB9B-4CBB-B51F-B6B9910E48D0/Derivates/74D54DCC-4896-495C-888A-177A5B20DCF3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Sultaninen
- 50 g Wasser
- 50 g Rum
- 3 Eier
- 100 g Mandeln
- 500 g Magerquark, abgetropft oder im Küchentuch ausgedrückt
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 100 g Honig
- 2 Msp. Zimt
- ½ TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 180 g Paniermehl
- 150 g Orangensaft
- 250 g Rotwein
- 750 g Kirschen, entsteint
- 20 g Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 2942 kJ / 703 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 6.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pfannkuchen für jeden Tag
20min
Süßer Couscous mit Kirschen
1 godz.
Sahne-Grießpudding mit Roter Grütze
15min
Pfannkuchen mit Birne und Vanillejoghurt
30min
Wackelpudding mit Vanillesauce
16h 35min
Butterkuchen mit Hefe
1 godz. 35 min
Mandelwaffeln mit heißen Himbeeren
45min
Schwarzwälder Waffeln
45min
Tortenboden
45min
Pfannkuchen-Grundrezept für Backofen und Pfanne
1 godz.
Schlagsahne
10min
Bergische Waffeln
20min