
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g Butter weich, in Stücken
- 30 g Zucker
- 180 g brauner Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Eier
- 10 g Zuckerrübensirup
- 190 g Mehl
- 1 TL Natron
- 1 TL Zimt
- ½ TL Salz
- 240 g Haferflocken kernig
- 120 g Rosinen
- 80 g Walnusshälften
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 256 kcal / 1073 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Węglowodany
- 30 g
- Błonnik
- 2.1 g