Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 125 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 50 g Zucker
- 310 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
- ¼ TL Salz
- 1 Eigelb
- 40 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
Füllung
- 250 g Rhabarber, in Stücken (2 cm)
- 40 g Mandeln
- 60 g brauner Zucker
- 2 Msp. Zimt
- 10 g Speisestärke
- 40 g Butter, in Stücken
Guss
- 50 g Puderzucker
- 1 - 1 ½ TL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 994 kJ / 238 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Rhabarber-Clafoutis
1 Std. 10 Min
Streuseltaler mit Johannisbeer-Quark-Füllung
2 Std. 45 Min
Rote-Grütze-Hefeswirl
3h 20min
Rhabarber-Swirl-Hefegebäck
2h 20min
Rhabarber-Zitronen-Cookies
1h
Rhabarber-Streuselkuchen
2h
Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste
3 Std.
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2h 20min
Quitten-Marzipan-Schnecken
2h 20min
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1h 30min
Lemon-Curd-Striezel
4 godz.
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3 Std.