Urządzenia i Akcesoria
Melonen-Käsekuchen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
8 Stücke
Składniki
Käsekuchen
-
weiße Kuvertüre in Stücken100 g
-
Rapsöl15 g
-
Cornflakes80 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
Magerquark250 g
-
Crème fraîche75 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht30 g
-
gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (15 g)1 Pck.
-
Cantaloupe-Melone in Würfeln (5 mm)130 g
Melonenguss
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Cantaloupe-Melone in Würfeln (3 cm)250 g
-
gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (15 g)1 Pck.
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
8 g
Kalorie
1349 kJ /
322 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 3/2018
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Gugelhupf mit Pflaumenmus
2 godz. 30 min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1 godz.
Erdbeer-Donauwelle
2 godz. 30 min
Heidelbeer-Cornflakes-Torte
5 godz. 10 min
Gestrudelter Orangen-Kirsch-Kuchen
2 godz. 50 min
Aprikosen-Bienenstich
5 godz.
Pflaumen-Käsekuchen
4 godz.
Birnen-Schmand-Torte
2 godz.
Schoko-Kiba-Kuchen
1 godz. 45 min
Mascarpone-Apfel-Torte
6 godz.
Fruchtiger Käsekuchen vom Blech
1 godz. 20 min
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min