Melonen-Käsekuchen

Melonen-Käsekuchen

3.6 17 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
8 Stücke

Składniki

Käsekuchen
  • weiße Kuvertüre in Stücken
    100 g
  • Rapsöl
    15 g
  • Cornflakes
    80 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    200 g
  • Magerquark
    250 g
  • Crème fraîche
    75 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    30 g
  • gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (15 g)
    1 Pck.
  • Cantaloupe-Melone in Würfeln (5 mm)
    130 g
Melonenguss
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    10 g
  • Cantaloupe-Melone in Würfeln (3 cm)
    250 g
  • gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (15 g)
    1 Pck.

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 8 g
Kalorie 1349 kJ / 322 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 0.8 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...