Aprikosenkuchen

Aprikosenkuchen

3.5 36 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 Stücke

Składniki

Hefeteig
  • Wasser
    50 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Zucker
    20 g
  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    100 g
  • Eier
    2
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    350 g
  • Salz
    1 Prise
Belag und Fertigstellung
  • Aprikosen (850 g), abgetropft
    1 Dose
  • Zucker
    30 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 3 g
Kalorie 595 kJ / 142 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 1.4 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...