Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 50 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 20 g Zucker
- 100 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 2 Eier
- 350 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
Belag und Fertigstellung
- 1 Dose Aprikosen (850 g), abgetropft
- 30 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 595 kJ / 142 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zitronenkuchen
2h
Apfelkuchen
1 Std.
Aprikosenkonfitüre
1 Std.
Aprikosenmuffins
40 min
Schoko-Aprikosen-Kuchen
1 Std. 20 Min
Riemchen-Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Gemüsepizza mit Ei
1 godz. 50 min
Apfel-Quitten-Blechkuchen
1 godz. 30 min
Orangenküchlein
50min
Badische Apfeltorte
1h 40min
Quark-Hefe-Kuchen
1 Std. 20 Min
Elsässer Apfelkuchen
5 Std. 10 Min