Urządzenia i Akcesoria
Johannisbeermousse
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
4 Portionen
Składniki
-
Gelatine6 Blätter
-
Wasser zum Einweichen
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
Vanillezucker selbst gemacht1 EL
-
Johannisbeeren300 g
-
Zucker15 g
-
Orangensaft50 g
-
Joghurt, 1,5% Fett100 g
-
Johannisbeersirup2 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
5 g
Kalorie
1138 kJ /
272 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 3/2018
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Zitronencreme
10 godz.
Schmandcreme mit Himbeeren und Kiwi
3 godz. 30 min
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2 godz. 15 min
Mango-Joghurt-Mousse
4 godz. 40 min
Schmandmousse mit Orangen-Granatapfel-Kompott
2 godz. 30 min
Limetten-Buttermilch-Mousse
3 godz.
Honigmousse
3 godz. 45 min
Quark-Mousse
5 godz.
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2 godz. 30 min
Sellerie-Weißwein-Suppe mit Garnelenspießen
40 min
Rhabarber-Tiramisu
3 godz.
Birnen mit Schokoladen-Kardamom-Sauce
40 min