Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Blätter Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 200 g Sahne
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 300 g Johannisbeeren
- 15 g Zucker
- 50 g Orangensaft
- 100 g Joghurt, 1,5% Fett
- 2 EL Johannisbeersirup
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1138 kJ / 272 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Erdbeer-Kompott mit Joghurt
1h 30min
Joghurt-Limetten-Mousse mit Mohn
2 godz. 25 min
Quarkcreme mit Orange
2 godz.
Erdbeermousse
4 Std. 15 Min
Erdbeerkompott mit Vanillecreme
1h
Johannisbeer-Vanille-Creme
45 min
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2h 30min
Schmandmousse mit Orangen-Granatapfel-Kompott
2h 30min
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2h 15min
Pflaumeneis
9u.
Mini-Birnen-Käsekuchen im Glas
1h 20min
Mango-Joghurt-Mousse
4h 40min