Johannisbeermousse

Johannisbeermousse

3.5 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Gelatine
    6 Blätter
  • Wasser zum Einweichen
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    200 g
  • Vanillezucker selbst gemacht
    1 EL
  • Johannisbeeren
    300 g
  • Zucker
    15 g
  • Orangensaft
    50 g
  • Joghurt, 1,5% Fett
    100 g
  • Johannisbeersirup
    2 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 272 kcal / 1138 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...