Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinada
- 800 g borrego limpo cortado em cubos
- 20 g azeite
- 1 c. sopa de colorau
- 2 dentes de alho
- 200 g vinho branco
- 2 pés de salsa
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 folha de louro
Guisado
- 800 g batata nova s/ casca
- 1 pitada de sal
- 1 c. chá de colorau
- 1 c. chá de folhas de tomilho fresco
- 100 g cebola
- 20 g azeite
- 100 g bacon em cubos
- 10 cebolinhas novas
- 2 c. sopa de mostarda
- Salsa picada q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3982.8 kJ / 951.9 kcal
- Białko
- 42.1 g
- Węglowodany
- 44.1 g
- Tłuszcz
- 63.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.4 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 470.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne de porco em vinha d’alhos
48 Std.
Borrego guisado com batatinha nova
55 Min
Ensopado de borrego
1sa
Cozido à portuguesa
1h 35min
Coq au vin
1sa 30 dk
Carne em vinha de alhos
96 Std.
Bifes de cebolada
40 dk
Jardineira de carne
1 Std. 5 Min
Borrego à moda de Alpiarça
25h
Caldeirada de cabrito
2 godz. 50 min
Feijoca com entrecosto
1sa
Arroz de pato
1 Std. 5 Min