Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 300 g de farine blanche
- ½ c. à café de sel fin
- 150 g de beurre, froid en petits morceaux
- 1 jaune d'oeuf
- 50 g d'eau, glacée
Garniture
- 200 g de gouda, en morceaux
- 150 g de jambon cuit, en morceaux
- 200 g de crème double
- 4 oeufs
- ¼ c. à café de poivre noir, fraîchement moulu
- 1 ½ c. à café de sel fin
- 1 pincée de noix de muscade moulue
- 400 g de poireaux, coupé en rondelles (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4728 kJ / 1130 kcal
- Białko
- 37.2 g
- Węglowodany
- 63.1 g
- Tłuszcz
- 81 g
Alternatywne przepisy
Lasagnes de courgette et poisson
1 godz.
Soupe au potiron
35 min
Tarte aux pommes facile
45min
Gâteau aux pommes
1 godz.
Lasagne à la bolognaise
2h 30min
Quiche lorraine
50min
Muffins au fromage, aux légumes et aux noisettes
45min
Mayonnaise à l'avocat
15 Min
Quiche aux épinards et tomates
1sa 45 dk
Crème de pois
40min
Soupe de poireau et de pommes de terre au jambon fumé croustillant
40min
Quiche poireaux-lard
1 godz.