Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 300 g de farine blanche
- ½ c. à café de sel fin
- 150 g de beurre, froid en petits morceaux
- 1 jaune d'oeuf
- 50 g d'eau, glacée
Garniture
- 200 g de gouda, en morceaux
- 150 g de jambon cuit, en morceaux
- 200 g de crème double
- 4 oeufs
- ¼ c. à café de poivre noir, fraîchement moulu
- 1 ½ c. à café de sel fin
- 1 pincée de noix de muscade moulue
- 400 g de poireaux, coupé en rondelles (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4728 kJ / 1130 kcal
- Białko
- 37.2 g
- Węglowodany
- 63.1 g
- Tłuszcz
- 81 g
Alternatywne przepisy
Chili non Carne
1 Std.
Gâteau aux pommes
1 Std.
Vol-au-vent aux quenelles
30 Min
Boulettes de viande et sauce aux champignons et au vin blanc
35 Min
Vol-au-vent aux quenelles
35 Min
Quiche saumon, épinards, feta
1 Std.
Crêpes sucrées ou salées
Ninguna valoración
Pâtes aux poireaux et à l'ajvar
30 Min
Quiche poireaux-lard
1 Std.
Tranche aux prunes
1 Std. 30 Min
Pâté aux champignons
45 Min
Lasagnes de courgette et poisson
1 Std.