Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Milch
- 40 g Butter
- 1 Prise Salz
- 80 g Zucker
- 80 g Hartweizengrieß
- 1 Ei (Kl. M)
- 750 g Holunderbeersaft
- 250 g Apfelsaft, naturtrüb
- 30 g Speisestärke
- 1 Zitrone, Bio, 1 Streifen Schale (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft aufgepresst
- ½ Zimtstange
- 2 Nelken
- 2 Äpfel, geschält, in Spalten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2109 kJ / 503 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45min
Warme Rhabarbersuppe mit Zimtklößchen
1 Std. 15 Min
Birnenklütje
1h 10min
Holunderbeersuppe mit Grießklößchen
1 Std. 15 Min
Steckrüben-Kartoffel-Eintopf mit Mettwurst
50min
Möhreneintopf mit Bratwurstbällchen
1h 10min
Steckrübeneintopf mit Wiener Würstchen
45min
Steckrüben mit Kartoffeln
40 min
Labskaus
50min
Kürbisstuten
3h 30min
Steckrübenpüree
45min
Senfeier
1 godz. 5 min