
Urządzenia i Akcesoria
Fliederbeersuppe mit Grießklößchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Milch150 g
-
Butter40 g
-
Salz1 Prise
-
Zucker80 g
-
Hartweizengrieß80 g
-
Ei (Kl. M)1
-
Holunderbeersaft750 g
-
Apfelsaft naturtrüb250 g
-
Speisestärke30 g
-
Zitrone Bio, 1 Streifen Schale (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft aufgepresst1
-
Zimtstange½
-
Nelken2
-
Äpfel geschält, in Spalten2
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
503 kcal /
2109 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
81 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ESSEN & TRINKEN 5/2017
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy