Fliederbeersuppe mit Grießklößchen

Fliederbeersuppe mit Grießklößchen

4.4 122 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Milch
    150 g
  • Butter
    40 g
  • Salz
    1 Prise
  • Zucker
    80 g
  • Hartweizengrieß
    80 g
  • Ei (Kl. M)
    1
  • Holunderbeersaft
    750 g
  • Apfelsaft naturtrüb
    250 g
  • Speisestärke
    30 g
  • Zitrone Bio, 1 Streifen Schale (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft aufgepresst
    1
  • Zimtstange
    ½
  • Nelken
    2
  • Äpfel geschält, in Spalten
    2

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 503 kcal / 2109 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 81 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...