![Fliederbeersuppe mit Grießklößchen Fliederbeersuppe mit Grießklößchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DF315C27-F528-44CA-8178-15487244FC76/Derivates/d9b1d55e-e134-4bbc-acca-ef99e7a7e0a9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Milch
- 40 g Butter
- 1 Prise Salz
- 80 g Zucker
- 80 g Hartweizengrieß
- 1 Ei (Kl. M)
- 750 g Holunderbeersaft
- 250 g Apfelsaft, naturtrüb
- 30 g Speisestärke
- 1 Zitrone, Bio, 1 Streifen Schale (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft aufgepresst
- ½ Zimtstange
- 2 Nelken
- 2 Äpfel, geschält, in Spalten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2109 kJ / 503 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Holunderbeersuppe mit Grießklößchen
1 Std. 15 Min
Hamburger braune Kuchen
72 godz.
Bremer Labskaus
1 Std. 20 Min
Steckrübenpüree
45 Min
Steckrüben mit Kartoffeln
40 Min
Kürbisstuten
3h 30min
Birnenklütje
1h 10min
Norddeutsches Kürbisbrot
3 Std. 15 Min
Steckrüben-Kartoffel-Eintopf mit Mettwurst
50 Min
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45 Min
Steckrübeneintopf mit Wiener Würstchen
45 Min
Labskaus
50 Min