Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de quinoa en grano
- 300 g batata en trozos (aprox. 3x3 cm)
- 400 g de calabaza en trozos (aprox. 3x3 cm)
- 200 g de zanahoria en rodajas (aprox. 3 cm)
- 400 g de apio nabo en trozos (aprox. 3x3 cm)
- 5 pellizcos de sal
- 1 cucharadita de tomillo seco
- 1 cucharada de vinagre
- 5 cucharadas de aceite de oliva
- 200 g de cebolla roja en láminas o gajos
- 1 hoja de laurel seca
- 1 cucharada de romero seco desmenuzado (opcjonalnie)
-
1
cucharada de harina de garbanzos
lub 1 cucharada de harina de avena - 1 cucharada de tomate concentrado
- 400 g de tomates cherry
- 400 g de caldo de verduras
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva) lavados y escurridos
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1233.9 kJ / 295.2 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 40.2 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Błonnik
- 12.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry de garbanzos y verduras
25min
Curry de garbanzos (Chana masala)
20min
Gratén de berenjena, calabacín y lentejas rojas
1 Std.
Guiso de invierno
40 Min
Curry indio de verduras
40 Min
Pilaf de lentejas y bulgur con calabaza
50min
Curry de lentejas y calabaza al vapor
1h 15min
Hamburguesa vegetariana
1h 15min
Chile vegetariano
1 Std. 5 Min
Sopa asiática de verduras con tofu
1h 30min
Pastel de lentejas
1h 55min
Crumble estilo indio
1 Std.