Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 filetes de dorada (400-500 g)
- 300 g de agua
- ½ cucharadita de sal
- 250 g de zanahoria en rodajas de 5 mm
- 150 g de puerro (la parte blanca) en rodajas de 5 mm
- 20 g de aceite de oliva (y un chorrito más para el Varoma)
- 40 g de vinagre balsámico
-
30
g de miel de acacia
lub 30 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 883 kJ / 211 kcal
- Białko
- 24.1 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lubinas de ración en papillote para dos
30min
Merluza al vapor con crema de ajo y jerez
25min
Merluza al vapor de almejas
30min
Bacalao al vapor con verduras y huevos poché
45 Min
Salmón al vapor con verduras
30min
Lubina a la sal con patatas
30min
Dorada a la catalana
30min
Merluza con patatas y salsa de tomate para dos
35min
Lubina al vapor con salsa gribiche
40min
Lubina con verduritas crujientes y salsa agridulce
35min
Bacalao fresco con espárragos y huevos poché
35min
Lenguado al vapor con verduritas para dos
30min