Urządzenia i Akcesoria
Soledurner Wysuppe (Solothurner Weinsuppe)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Rüebli geschält, in Stücken (3 cm)100 g
-
Lauch in Stücken (3 cm)100 g
-
Wasser400 g
-
Weisswein (z. B. Chasselas)300 g
-
Gemüsebouillonwürfel (für 0,5 l)1
-
Saucen-Halbrahm100 g
-
Eigelbe2
-
Paprika1 Prise
-
Salz nach Belieben1 Prise
-
Pfeffer nach Belieben1 Prise
-
Schnittlauch (10 g), in Ringen½ Bund
-
Blätterteig ausgewallt (25 cm x 42 cm)1
-
Ei verklopft1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portionen
Białko
10 g
Kalorie
1976 kJ /
473 kcal
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
En Guete, Schwiiz!
95 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Eier-Tatar
35 min
Risotto Cinque P
30 min
Speckzopf mit Zwiebelsprossen
2 godz. 10 min
Risotto milanese
30 min
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4 godz. 50 min
Peperonicremesuppe
20 min
Basler Mehlsuppe
1 godz. 10 min
Honig-Glace
17 godz. 45 min
Kartoffelstock nature
55 min
Thonmousse
5 min
Toblerone®-Mousse
3 godz. 10 min
Süssmostcreme
4 godz. 15 min