Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Rüebli, geschält, in Stücken (3 cm)
- 100 g Lauch, in Stücken (3 cm)
- 400 g Wasser
- 300 g Weisswein (z. B. Chasselas)
- 1 Gemüsebouillonwürfel (für 0,5 l)
- 100 g Saucen-Halbrahm
- 2 Eigelbe
- 1 Prise Paprika
- 1 Prise Salz, nach Belieben
- 1 Prise Pfeffer, nach Belieben
- ½ Bund Schnittlauch (10 g), in Ringen
- 1 Blätterteig, ausgewallt (25 cm x 42 cm)
- 1 Ei, verklopft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1976 kJ / 473 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1h 10min
Randen-Suppe
45 Min
Poulet-Curry-Salat (2 Portionen)
30 Min
Risotto milanese
30 Min
Bündner Capuns
35 Min
Bündner Gerstensuppe
55min
Munder Safranrisotto
45 Min
Zucchettisuppe mit Frischkäse
35 Min
Eier-Tatar
35 Min
Peperonicremesuppe
20 Min
Fischknusperli mit Tartarsauce
50 Min
Süssmostcreme
4h 15min