Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pato com laranja
- 4 peitos de pato, com pele
- 1 c. chá de sal
- 2 laranjas (raspa e sumo)
- 2 dentes de alho
- 20 g azeite
- 10 g coentros
- 2 c. sopa de mel
- 500 g água
Salteado de espinafres e romã
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 400 g espinafres descongelados bem espremidos
- ½ c. chá de sal
- 1 romã
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2209 kJ / 528 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 47 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saltear 200 g de alho-francês
20min
Esparregado da Sena
15 Min
Cogumelos salteados
20min
Saltear 200 g de cenoura em palitos
15 Min
Ovos escalfados com presunto e molho maltês
1 Std. 10 Min
Saltear 400 g de cenoura em palitos
20min
Ganso de vitela com molho béarnaise e esparregado de nabiças
1 Std.
Saltear mistura de legumes
30min
Saltear 300 g de cogumelos frescos
25min
Saltear 200 g de curgete
20min
Saltear 200 g de pimento
20min
Esparregado
20min