Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Água q.b. p/ cozer a massa
- 2 c. chá de sal
- 350 g massa fresca de tinta de choco tipo spaghettini (ver dica)
- 35 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 80 g vinho branco
- 15 g concentrado de tomate
- 200 g tomate em pedaços
- ½ c. chá de piripíri seco
- 1000 g mexilhão fresco limpo
- Coentros picados q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2457 kJ / 587.2 kcal
- Białko
- 40.6 g
- Węglowodany
- 63.6 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 1912.8 mg
Alternatywne przepisy
Fettuccini com tomate seco e cogumelos
1 godz.
Linguine com camarão e couve
40 min
Esparguete de frutos do mar
45 min
Linguine preto com atum e molho de laranja
25min
Esparguete preto com camarão
45 min
Mexilhões com molho de vinho branco
45 min
Linguini com camarão e cogumelos
40 min
Mexilhões com molho de cerveja
25min
Mexilhões cremosos
40 min
Esparguete preto com camarão agridoce
50 min
Linguini com bacon e camarão
35 min
Linguine com camarão, cogumelos e espargos
35 min