![Salmon and Lemon Rice Salad Salmon and Lemon Rice Salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7EFF69E0-1FDF-4D3B-9020-3EC337EF97D8/Derivates/ae846f5b-d902-4413-a54e-f3e58d744cc9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 lemons
Dill Sauce
- 6 oz sour cream
- 1 tbsp fresh dill, leaves only
- 1 tsp capers
- ¼ tsp salt
Rice and Salmon
- 2 garlic cloves
- 1 ½ tsp salt, divided
- 1 tsp peppercorns
- 2 oz green onions, trimmed and cut into pieces (2 in.)
- 1 oz parsley, leaves and tender stems
- ½ tsp ground turmeric
- 9 oz long-grain white rice
- 42 oz water
- 9 oz asparagus, cut into pieces (1 in.)
- 1 lemon, sliced (¼ in.)
- 24 oz salmon fillets
- 1 tbsp fresh dill, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1988.9 kJ / 475.4 kcal
- Białko
- 28.6 g
- Węglowodany
- 42.4 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 790.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salad with Prosciutto, Arugula and Mozzarella
40 min
Beef Chili with Lemon Feta
30 min
Basque Chicken
1h 10min
Smoked Salmon and Zucchini Pasta
35 min
Brown Rice Salad with Turmeric Dressing
1h
Chicken Cacciatore with Orzo
1 Std. 5 Min
Turkey, Asparagus and Goat Cheese Penne
35 min
Turkey and Wild Rice Stuffed Peppers
1sa 45 dk
Salmon Fillets with Orange Glaze, Buckwheat Risotto and Steamed Asparagus
40 min
Lemon Caper Salmon with Ribbon Squash
35 min
Quinoa Salad with Strawberry Vinaigrette
25 Min
Shrimp Pasta Salad with Cilantro Pesto
35 min