Urządzenia i Akcesoria
Krem karmelowy (dulce de leche)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 porcji
Składniki
-
1000 g mleka 3,2 % tłuszczu
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
-
100 g cukru trzcinowego
-
150 g cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4.9 g
Kalorie
1160.3 kJ /
277.1 kcal
Tłuszcz
11.6 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
38.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE KREMY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Płynny budyń – 1200 ml
15 min
Gęsty budyń – 1100 g
15 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 min
Gęsty budyń – 600 g
15 min
Karmelowy budyń
1 godz.
Orzeszki ziemne w karmelu
1 godz. 30 min
Sos karmelowy
1 godz. 30 min
Lody z solonym karmelem
14 godz.
Kawowy sos karmelowy
45 min
Słodzone mleko zagęszczone
35 min
Krem kokosowo-czekoladowy
15 min
Budyń czekoladowy
10 min