
Urządzenia i Akcesoria
Krem karmelowy (dulce de leche)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 porcji
Składniki
-
mleka 3,2 % tłuszczu1000 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
sody oczyszczonej½ łyżeczki
-
ekstraktu z wanilii1 łyżeczka
-
cukru trzcinowego100 g
-
cukru150 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
277.1 kcal /
1160.3 kJ
Białko
4.9 g
Tłuszcz
11.6 g
Węglowodany
38.1 g
Błonnik
0 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKIE KREMY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Krówki toffi
2 godz.
Sos karmelowy
1 godz. 30 min
Polewa toffi
25 min
Pasta pralinowa
30 min
Mleko marcepanowo-makowe
20 min
Krem kokosowo-czekoladowy
15 min
Krem kokosowy
5 min
Gorąca czekolada z orzechami laskowymi
15 min
Krówki szkockie (Scottish tablets)
2 godz. 15 min
Słodzone mleko zagęszczone
35 min
Krem orzechowo-czekoladowy
5 min
Budyń czekoladowy
10 min