Krem karmelowy (dulce de leche)

Krem karmelowy (dulce de leche)

4.3 121 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 porcji

Składniki

  • 1000 g mleka 3,2 % tłuszczu
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 100 g cukru trzcinowego
  • 150 g cukru

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 4.9 g
Kalorie 1160.3 kJ / 277.1 kcal
Tłuszcz 11.6 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 38.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...