Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 1 cube de bouillon de légumes
- 500 g de chair de potiron, coupée en morceaux
- 200 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 500 g d'eau
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de lait de soja
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à soupe de persil plat frais, ciselé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1173 kJ / 278 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Conchiglie au potiron
40 Min
Risotto à la courgette, fenouil et fromage
35 Min
Risotto aux épinards et crème au safran
40 Min
Gnocchis de butternut
1h 35min
Risotto au poireau et au gorgonzola
45 Min
Risotto de potiron au lait de coco
40 Min
Risotto au curry et noix de coco
35 Min
Risotto à la butternut et aux amandes
35 Min
Risotto à la betterave
30 Min
Risotto aux petits pois-carotte
45 Min
Risotto chèvre-brocoli
45 Min
Risotto au potimarron
1 Std.