Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 1 cube de bouillon de légumes
- 500 g de chair de potiron, coupée en morceaux
- 200 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 500 g d'eau
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de lait de soja
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à soupe de persil plat frais, ciselé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1173 kJ / 278 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Risotto au potimarron
1h
Quinotto de potimarron et graines de courge
35 Min
Risotto chèvre-brocoli
45min
Risotto à la betterave
30 Min
Risotto aux épinards et crème au safran
40min
Gnocchi au potiron jaune
1h 15min
Conchiglie au potiron
40min
Gnocchis de butternut
1 Std. 35 Min
Risotto à la butternut et aux amandes
35 Min
Penne aux dés de potiron et de jambon cru
20 Min
Risotto de potiron au lait de coco
40min
Risotto aux petits pois-carotte
45min