Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
- 250 g de nata (35% de grasa)
- 250 g de leche entera
- 70 g de azúcar
- 25 g de maicena
- 100 g de jarabe de menta
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1452 kJ / 347 kcal
- Białko
- 3.46 g
- Węglowodany
- 37.38 g
- Tłuszcz
- 20.44 g
- Błonnik
- 1.76 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Helado de nata con láminas de chocolate
8h 30 min
Helado de fresas congeladas
4sa 5 dk
Helado de chocolate y pasas al brandy
5 godz.
Helado de menta y chocolate
8h 30 min
Helado de chocolate
12hod.
Helado de frutas
5min
Helado de vainilla
12hod.
Sirope de menta
15min
Roscas de choux de cacao
1hod. 30min
Helado de piña
8h 20 min
Bombón helado de chocolate
5 godz.
Helado de stracciatella
8 Std. 15 Min