Wersje kompatybilne
Cassoulet portugais (feijoada à transmontana)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1300 g d'eau
-
150
g de chou cavalier
lub 150 g de chou kale - 200 g d'oignons, coupés en deux
- 30 g d'huile d'olive
- 100 g de bacon, coupé en morceaux
- 100 g de bacon fumé, coupé en morceaux
- 150 g de chorizo, coupé en morceaux
-
150
g de saucisse de porc fumée, type salpicão (voir "Conseil(s)"), coupée en morceaux
lub 150 g de saucisse de porc crue, type salpicão (voir "Conseil(s)"), coupée en morceaux - 500 g de blanc de poulet, coupé en morceaux
- 100 g de tomate, coupée en morceaux
- 1 pincée de piment rouge séché (opcjonalnie)
-
1
c. à café de fond de viande maison
lub 1 cube de bouillon de viande - 550 g de haricots rouges en conserve, cuits et égouttés
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1489.9 kJ / 355.2 kcal
- Białko
- 40.6 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 9 g
Alternatywne przepisy
Cassoulet express au chorizo
55min
Cassoulet au confit de canard
1h 10min
Colombo de porc
1h 15min
Colombo de porc
1h 20min
Coq au vin
13hod.
Estouffat toulousain
2h
Garbure
1h 10min
Travers de porc à la mexicaine et salade pico de gallo
1h
Sauté de porc aigre-doux
1h
Colombo de porc aux légumes
45min
Axoa d'agneau
55min
Bœuf carottes vietnamien
1h 20min