Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de leche
- 15 g de levadura prensada fresca
- 60 g de aceite de girasol
- 80 g de azúcar
- 250 g de harina de fuerza
- 250 g de harina de repostería (y un poco más para espolvorear)
- 1 cucharadita de sal
- 2 cucharadas de vainilla líquida
- 200 - 220 g de chocolate con leche (10 barritas)
- 30 - 40 g de mantequilla fundida
- Wartości odżywcze
- na 10 unidades
- Kalorie
- 15210 kJ / 3640 kcal
- Białko
- 70.2 g
- Węglowodany
- 523.7 g
- Tłuszcz
- 140.3 g
- Błonnik
- 21.9 g
Alternatywne przepisy
Brioche de chocolate y avellana
2 godz. 20 min
Roscón de Reyes
4 Std.
Magdalenas
1j
Masa básica de pizza
1j
Bizcocho cebra
1h 10 min
Panecillos de leche rellenos de chocolate al vapor
3h 35 min
Suizos
2j 30 menit
Rosquillas americanas (doughnuts)
2j 10 menit
Magdalenas de nata
1j
Magdalenas rellenas de chocolate
30 min
Molletes de Antequera
2h 45 min
Ensaimadas individuales
9h