Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de azúcar
- 8 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 4 huevos
- 80 g de aguardiente
- 100 g de aceite de oliva virgen extra (y un poco más para engrasar las manos)
- 200 g de leche
- 3 sobres de gaseosa en polvo
- 820 g de harina de repostería
- 1000 g de aceite para freír
- 200 - 300 g de azúcar glas (para rebozar)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 360 kJ / 86 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gazpachuelo
35 Min
Bollos de manteca (Andalucía)
1 godz. 10 min
Roscos de vino
45 Min
Buñuelos de bacalao especiados
1 Std.
Pestiños borrachuelos
50 min
Pestiños andaluces
1 Std.
Cortadillos de cidra
1 Std.
Roscas de limón y anís de Ribeira
2h 30 min
Pastissets de Tortosa (Cataluña)
2 Std.
Perrunillas
30 min
Tortillitas de bacalao (Pataniscas)
50 min
Pudin de pan
3h