Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de azúcar
- 8 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 4 huevos
- 80 g de aguardiente
- 100 g de aceite de oliva virgen extra (y un poco más para engrasar las manos)
- 200 g de leche
- 3 sobres de gaseosa en polvo
- 820 g de harina de repostería
- 1000 g de aceite para freír
- 200 - 300 g de azúcar glas (para rebozar)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 360 kJ / 86 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bollos de manteca (Andalucía)
1h 10 min
Cortadillos de cidra
1 Std.
Pestiños borrachuelos
50 Min
Tortillitas de bacalao con miel (HESTAN CUE)
30 min
Tortas de Pascua murcianas
2h
Milhojas de merengue
1h 40 min
Roscos de vino
45 min
Bizcocho al vapor con almíbar de limón
1h 45 min
Bizcochos borrachos
1h 5min
Pestiños andaluces
1 Std.
Tocino de cielo
4 Std. 30 Min
Flan de turrón
3 godz. 40 min