Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre
- 200 g de agua
- 10 g de levadura prensada fresca
- 250 g de harina de fuerza
Masa
- 100 g de naranja confitada en trozos
- 100 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 100 g de chocolate con leche en trozos
- 500 g de harina de fuerza
- 15 g de levadura prensada fresca
- 200 g de azúcar
- 3 huevos
- 2 yemas de huevo
- 100 g de leche
- 1 pellizco de sal
- 20 g de licor de naranja
- 100 g de mantequilla (a temperatura ambiente) en trozos pequeños
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 12086 kJ / 2891 kcal
- Białko
- 64.9 g
- Węglowodany
- 438.2 g
- Tłuszcz
- 97.56 g
- Błonnik
- 22.83 g
Alternatywne przepisy
Panettone con nueces, arándanos y chocolate blanco
4h 20min
Brioche de chocolate y avellana
2u. 20min
Roscón de Reyes
4h
Brioche
8 godz.
Pan de leche
2u. 20min
Pandoro veronés hojaldrado
12 godz.
Roscón trenzado de brioche con avellanas
3 Std.
Minirroscón de Reyes
3 Std.
Brioche danés (Brunsviger)
2h
Panettone de avellanas y marron glacé
18h 10min
Nata de trufa
8 godz. 15 min
Ensaimadas individuales
9 Std.