Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de harina de repostería (y un poco más para espolvorear)
- 100 g de azúcar (y un poco más para engrasar los moldes)
- 100 g de almendra molida
- 100 g de mantequilla fría, en trozos pequeños
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1449 kJ / 347 kcal
- Białko
- 4.97 g
- Węglowodany
- 29.65 g
- Tłuszcz
- 23.13 g
- Błonnik
- 2.34 g
Alternatywne przepisy
Masa sablé con cacao
1 Std.
Crema pastelera
10 Min
Masa choux
2h
Masa quebrada
5 Min
Bizcocho genovés
1 Std. 50 Min
Masa sablé
1 Std. 50 Min
Masa sablé
10 Min
Merengue italiano
20 Min
Merengue francés
2h 15min
Torta Rogel
2 Std. 20 Min
Tartaletas de masa sablé con chocolate y fresas
2h
Crema de limón (Lemon curd)
25 Min