Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de Marsala
- 60 g de vino blanco
- 6 yemas de huevo
- 120 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1418 kJ / 338.3 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 32.3 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 31.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa de vainilla (crema inglesa)
10 Min
Sabayón
15 Min
Sabayón
15 Min
Merengue italiano
20 Min
Dulce de leche
2 Std. 50 Min
Merengue italiano
20 Min
Salsa de vainilla (crema inglesa)
10 Min
Helado de sabayón
8h 15min
Islas flotantes
1h 45min
Sabayón de licor de naranja (Espesar)
15 Min
Lemon curd (Espesar)
20 Min
Crema de limón (Lemon curd)
25 Min