Limettenpappardelle mit Gambas

Limettenpappardelle mit Gambas

3.7 15 ocen
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 Portionen

Składniki

  • Weizenmehl, griffig etwas mehr zum Bemehlen
    440 g
  • Salz und etwas mehr
    1 ½ TL
  • Eier
    3
  • Eidotter
    3
  • Wasser
    50 g
  • Olivenöl etwas mehr zum Einfetten
    50 g
  • Riesengarnelen, roh, ungeschält (siehe Tipp)
    12 Stück
  • Parmesan
    40 g
  • frische Petersilie Blättchen abgezupft
    5 Stängel
  • frisches Basilikum Blättchen abgezupft
    5 Stängel
  • Schlagobers
    100 g
  • Bio-Limetten
    2
  • Schalotten halbiert
    3
  • Butter
    2 EL
  • Sherry
    50 g
  • Honig
    2 EL
  • Pfeffer, gemahlen
    1 Msp.

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 23 g
Kalorie 2424 kJ / 579 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...