Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ TL Curry
- 1 TL Sojasauce
- ½ TL Honig
- 200 g Hühnerbrust, in feinen Streifen
- 1 Zwiebel, halbiert
- 30 g Butter
- 500 g Tomaten, halbiert
- 400 g Wasser
-
1
Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
lub 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 577 kJ / 138 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Brunnenkressesalat mit Hüftsteak-Tagliata
50min
Kohlrabisuppe
30 min
Tomaten-Basilikum-Hähnchen
35 min
Geflügel-Zitronen-Suppe
25 min
Tomatensuppe mit Hähnchen
45 min
Hühnersuppe (gebunden)
35 min
Minestrone mit Kräuterpesto und Putenbrust
50min
Chili con Crema
45 min
Mexikanische Maiscremesuppe mit Pute
40min
Tomatensuppe mit Salami und Feta
35 min
Paprika-Rindfleisch-Eintopf
50min
Gulaschsuppe (mit Messerabdeckung)
1h 30min