![Jasmine Rice Jasmine Rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B1930A20-F515-418A-8998-ACB82B455462/Derivates/26697194-551f-4b5a-b2b0-a52892768df6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 400 g jasmine rice (see tip for portioning)
- 300 - 580 g water (see tip)
- 10 - 20 g oil
- ¼ - 1 tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1071 kJ / 256 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 316 mg
Alternatywne przepisy
Brown basmati rice
35 min
Jasmine rice
35 min
Bolognese Sauce
1 godz. 15 min
Satay Turkey Skewers
45 min
Steamed Rice
25 Min
Mashed Potatoes
45 min
Chicken Corn Chowder, Broccoli Terrines
1h 25 min
Long-grain white rice
35 min
White Long-grain Rice
35 min
Basmati Rice
35 min
Basic Jasmine Rice
35 min
White basmati rice
35 min