Cauliflower cheese

Cauliflower cheese

4.6 162 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

  • Gruyère cheese cut in pieces
    200 g
    200 g Cheddar cheese, cut in pieces
  • water
    500 g
  • cauliflower (approx. 1000 g), cut in florets
    1
  • flour
    50 g
  • butter
    40 g
  • milk
    500 g
  • salt plus extra to taste
    ½ tsp
  • ground white pepper plus extra to taste
    2 pinches
  • ground nutmeg (opcjonalnie)
    1 - 2 pinches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 305 kcal / 1273 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 5.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...