Urządzenia i Akcesoria
Vegetable Stock Paste
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
650 g
Składniki
-
Parmesan cheese (opcjonalnie) cut in pieces (3 cm)50 g
-
celery stalks cut in pieces200 g
-
carrots cut in pieces250 g
-
onions cut in pieces100 g
-
tomatoes cut in pieces100 g
-
courgettes cut in pieces150 g
-
garlic clove1
-
fresh mushrooms50 g
-
dried bay leaf (opcjonalnie)1
-
mixed fresh herbs (e.g. basil, sage, rosemary), leaves only6 sprigs
-
fresh parsley4 sprigs
-
coarse salt120 g
-
dry white wine30 g
-
olive oil1 tbsp
Wartości odżywcze na 650 g
Kalorie
465.9 kcal /
1949.4 kJ
Białko
12.3 g
Tłuszcz
17.1 g
Węglowodany
71.6 g
Błonnik
26.9 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Sód
46898.6 mg