Urządzenia i Akcesoria
Irish Potato Soup
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
6 portions
Składniki
-
onions quartered150 g
-
bacon lardonssmoked bacon cut in pieces (3 cm)70 g
-
unsalted butter diced45 g
-
potatoes peeled, cut in pieces (1 cm)600 g
-
liquid vegetable stock500 g
-
milk230 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper to taste¼ - ½ tsp
-
ground nutmeg (opcjonalnie) to taste¼ - ½ tsp
-
single cream plus extra for garnishing110 g
-
fresh chives finely chopped, for garnishing2 stalks
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
518.5 mg
Białko
5.7 g
Kalorie
1049.6 kJ /
250.9 kcal
Tłuszcz
15.7 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Węglowodany
22.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Double Pea and Chorizo Soup
45 min
Onion soup
1 h 10 min
Cod Soup with Crispy Bacon and Leeks
45 min
Beef Goulash with Bread Dumplings
1 h 30 min
Beef Goulash Soup
1 h 15 min
Danish Split Pea Soup
1 h
Scotch Broth
1 h
Beef in Stout
1 h 40 min
Sweet Potato and Corn Chowder
45 min
Chorizo and Butternut Squash Soup
30 min
Cauliflower Cheese Soup
30 min
Lentil and Bacon Soup
8 h 55 min