Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di prugne secche denocciolate (circa 30 pezzi)
- 200 g di vino rosso
- 1 stecca di cannella
- 6 chiodi di garofano
- 40 g di cioccolato fondente (70% di cacao)
- 10 g di zucchero a velo
- ¼ di cucchiaino di cannella in polvere
- 410 g di burro chiarificato
- 60 g di farina di farro + q.b.
- 75 g di bevanda a base di mandorle (vedere consigli)
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di cardamomo in polvere
- 30 mandorle pelate
- 30 g di mandorle a lamelle
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 381.8 kJ / 91.1 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta rustica di pere
2小时
Torta del cardinale
3h 30min
Salsa della nonna
3h 30min
Torta alla crema e albicocche (senza glutine)
1h 5 min
Isadora ubriaca alle noci
3h
Torta Donizetti
1h
Tiramisù all'ananas e fragole (vegan)
2小时 30 分钟
Crostata albicocche e lamponi
1 godz. 20 min
Torta raw all'arancia e mandorle
1小时 30 分钟
Succo detox antiossidante
10 分钟
Arrosto di spalla di agnello
3h
Torta di riso con salsa dolce di fagioli azuki
8 godz. 30 min