![Cuori di cioccolato ripieni di semifreddo al croccante Cuori di cioccolato ripieni di semifreddo al croccante](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6E719036-CBC2-483E-BFB3-286A4538026E/Derivates/8564A4EA-7DD5-4A4E-954A-65C540E76D4F.jpg)
Wersje kompatybilne
Cuori di cioccolato ripieni di semifreddo al croccante
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g di cioccolato fondente a pezzi
Croccante
- 120 g di zucchero
- 50 g di mandorle pelate
- 350 g di panna (min. 30% di grassi)
- 70 g di acqua
- 70 g di Rum
- 3 fogli di gelatina (6 g) ammollati in acqua fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1561 kJ / 373 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trancetti ai cereali, yogurt e lampone
9h 10min
Croquembouche monoporzione
2 godz. 40 min
Cremoso al caffè
5 Std. 30 Min
Tortini soffici al vapore con confettura di lamponi
50min
Bavarese alla liquirizia
5h 15min
Tartellette al pistacchio, ricotta e mirtilli
2h 30min
Semifreddo alle amarene sciroppate (per 2 persone)
1h 15min
Crema tartufo
12h 20min
Millefoglie al cioccolato con coulis ai lamponi (per 2 persone)
45min
Praline al gelato
5h 55min
Cheesecake mirtilli, fragole e vaniglia
5h 20 min
Cannoli alla crema Chantilly
1h 5min