Wersje kompatybilne
Cuori di cioccolato ripieni di semifreddo al croccante
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g di cioccolato fondente a pezzi
Croccante
- 120 g di zucchero
- 50 g di mandorle pelate
- 350 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
- 70 g di acqua
- 70 g di Rum
- 3 fogli di gelatina (6 g) ammollati in acqua fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1561 kJ / 373 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cremoso al cioccolato bianco da vasetto (di Luca Montersino)
20min
Pasta Choux
2h
Tartufo al cioccolato
11h 20 min
Bavarese su dacquoise alle nocciole con cremoso al cioccolato
11 Std.
Bignè cake
4 Std.
Semifreddo ai due cioccolati e nocciole
7 godz.
Torta dacquoise al pistacchio
50min
Cremoso ai tre cioccolati su sabbia al cacao
5h
Crema tartufo
12 Std. 20 Min
Bignè con crema al pistacchio
3h
Torta alle 3 mousse
5 godz. 30 min
Bignè al cioccolato
3h