Mandel-Soufflés mit Himbeersauce

Mandel-Soufflés mit Himbeersauce

4.0 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
8 Portionen

Składniki

  • Butter zum Einfetten
  • Mandeln
    120 g
  • Zucker
    50 g
  • Orange unbehandelt, 1 Streifen Schale (ca. 1 x 6 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst (50 g)
    1
  • Eier getrennt
    4
  • Milch
    125 g
  • Speisestärke
    30 g
  • Salz
    1 Prise
  • Himbeeren
    300 g
  • Honig flüssig
    40 g
  • Puderzucker zum Bestäuben

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 230 kcal / 964 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...