Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 90 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Mehl
- 25 g Zucker
- 30 g Wasser
- 1 geh. TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 30 g Mandeln
Flan
- 125 g Milch
- 125 g Sahne
- 10 g Speisestärke
- 15 g Mehl
- 35 g Zucker
- 1 Eigelb
- 10 g Orangenlikör (z. B. Cointreau)
-
300
g Beeren, gemischt, frisch
lub 300 g Beeren, gemischt, TK, aufgetaut, abgetropft
Baiser und Fertigstellung
- 5 Eiweiß, zimmerwarm
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronensaft
- 1 TL geriebene Orangenschale und etwas mehr zum Garnieren
- 300 g Zucker
- Puderzucker zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1290 kJ / 308 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1 godz. 30 min
Himbeertarte mit Mandeln
2h 30 min
Rhabarber-Erdbeer-Tarte
1 godz.
Rhabarber-Cranberry-Tarte
2h 30 min
Himbeer-Baiser-Rolle
1 godz.
Gefüllte Kaki mit Frischkäseguss
35 min
Erdbeer-Rhabarber-Strudel
1 godz. 30 min
Pavlova mit Apfel-Orangen-Kompott
2h 10 min
Beeren-Zitronen-Pavlovas
1 Std. 20 Min
Kirsch-Baiser-Tarte
2 Std. 15 Min
Italienische Obsttorte
3h 15min
Pflaumen-Plunder-Teilchen
2h