![Stir-Fried Tofu in Hot Sauce Stir-Fried Tofu in Hot Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/179701AB-BE71-48C4-A5F9-CAAF9B41799C/Derivates/5FD0D72D-FCED-480E-B978-B3C13BF854E8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g pork mince, broken in pieces
- 1 Tbsp light soy sauce
- 1 tsp ground white pepper
- 1 tsp Shaoxing rice wine
- 3 garlic cloves
- 5 g vegetable oil
- 600 g silken tofu, diced (2-3 cm)
- 5 g sesame oil
- 2 Tbsp oyster sauce
- 1 - 2 Tbsp chilli broad bean paste, to taste
- ¼ tsp fine sea salt
- 2 spring onions, sliced (3 mm), for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 612 kJ / 146 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Tomato-egg soup
20 min
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30 min
Mapo tofu
15 min
Braised Pork and Egg with Rice
45 min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 min
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2小时 25 分钟
Stir-fried Vegetables
10 min
Yam Rice
45 min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40 min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Moonlight Over the Lotus Pond (Stir Fried Vegetable Mix with Prawns)
30 min
Dried Shrimp Sambal
55 min