Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g oil
lub 20 g olive oil - 400 g aubergine, sliced (2 cm), then cut in pieces (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 1132 kJ / 270 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 11.2 g
- Sód
- 16 mg
Alternatywne przepisy
Sautéed Courgettes (200 g)
20 min
Stir-fried Carrot Sticks (400 g)
20 min
Browned Onions (200 g)
25 min
Sautéed eggplant (300 g)
25 min
Sautéed Fresh Mushrooms (300 g)
25 min
Browned Shallots (350 g)
25 min
Sautéed Red Peppers with Onions
25 min
Stir-fried Carrot Sticks (200 g)
15 Min
Sautéed Aubergine (200 g)
30 min
Sautéed Onions (170-200 g)
20 min
Stir-fried Vegetable Mixture
30 min
Sautéed Vegetable Mix for Soups or Stews
25 min