Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g de pimientos rojos cortados en dos trozos, sin semillas (1200 g)
- 1 berenjena en mitades longitudinales
- 4 dientes de ajo
- 60 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 ½ cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 tarro
- Kalorie
- 2212 kJ / 529 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 54.2 g
- Tłuszcz
- 32.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 21 g
- Sód
- 1775.2 mg
Alternatywne przepisy
Ensalada marroquí de berenjenas (zaalouk)
55 Min
Berenjenas al ajillo
50 min.
Paté de champiñones y nueces
5 min
Remolacha fermentada
72h
Conserva de calabacín picante con tomate
1 Std. 40 Min
Naranja en almíbar de especias
4óra 20p
Paté libanés de berenjena (Baba ganoush)
1 Std. 15 Min
Pimientos agridulces
1u. 5min
Salteado de repollo y calabaza
15 Min
Mermelada agridulce de tomate
30 Min
Paté de berenjena (Baba ganush) - Líbano
2 godz. 10 min
Snacks de garbanzos especiados
1h