Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 - 400 g de berenjenas con piel, en trozos
- 500 - 600 g de tomates pera en cuartos
- 1 - 2 dientes de ajo
- 70 g de aceite de oliva virgen extra
- 300 g de cebolla roja en cuartos
- 100 g de apio en trozos de 2 cm
- 1 - 2 cucharaditas de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta negra recién molida
- 20 - 25 g de vinagre de vino tinto
- 10 g de azúcar
- 50 g de alcaparras
- 70 - 80 g de aceitunas verdes sin hueso
- 24 rebanadas de pan de chapata
- 2 cucharadas de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 268 kJ / 64 kcal
- Białko
- 1.35 g
- Węglowodany
- 7.55 g
- Tłuszcz
- 3.15 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Guiso especiado de tomates con huevos (Shakshuka) - Israel
50min
Falafel con salsa tahini en pan plano r'gaif
1 Std. 10 Min
Bruschetta de pollo y rúcula
40min
Aperitivo de Piamonte
25min
Vinagreta de mostaza y eneldo
5min
Ensalada japonesa de pepino con aliño aromático de hierbas
15min
Bruschetta de aceitunas
5min
Coleslaw con salsa de rabanitos
5min
Tarta Tatin de cebolla con caramelo a las hierbas
1 Std. 40 Min
Pak choi salteado
10min
Sopa minestrone con pasta
45min
Coulis de fruta
10min