Wersje kompatybilne
Lentejas con arroz y cebolla frita (Mujadarrah) - Irán
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lentejas castellanas secas
- 1400 g de agua
- 3 cucharaditas de sal
- 150 g arroz de grano largo
- 2 - 3 pellizcos de pimienta negra molida
- 620 g de cebolla en cuartos
- 20 g de mantequilla
- 1 cucharada de azúcar moreno
- 100 g de yogur de leche de cabra
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1946 kJ / 465 kcal
- Białko
- 23.6 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Błonnik
- 13.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentejas con arroz al aroma de jerez
30 Min
Lentejas y soja con verduras
4h 50min
Lentejas verdinas estofadas con verduras a la cúrcuma
8 godz. 40 min
Arroz verde
1h
Risotto de kale y espárragos
30 Min
Espelta estilo risotto con verduras
1h
Habas de soja y arroz con tomate al curry
3 Std.
Arroz con plátano al curry
40min
Nuggets veganos con salsa de mostaza y "veganesa"
2 godz. 40 min
Garbanzos al estilo del Alentejo
30 Min
Arroz con verduras y judías rojas
45 Min
Arroz blanco y frijoles
30 Min