Wersje kompatybilne
Lentejas con arroz y cebolla frita (Mujadarrah) - Irán
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lentejas castellanas secas
- 1400 g de agua
- 3 cucharaditas de sal
- 150 g arroz de grano largo
- 2 - 3 pellizcos de pimienta negra molida
- 620 g de cebolla en cuartos
- 20 g de mantequilla
- 1 cucharada de azúcar moreno
- 100 g de yogur de leche de cabra
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1946 kJ / 465 kcal
- Białko
- 23.6 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Błonnik
- 13.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alubias con tomate y cúrcuma
30min
Cuscús con zanahoria, pimientos y pipas de calabaza
15 Min
Pasta con salsa de hinojo al limón
30min
Arroz con ternasco y borraja
1 Std.
Arroz con gratinado de frutos secos
1 Std.
Espelta estilo risotto con verduras
1 Std.
Tarta de arroz con dulce de judías azuki
8 Std. 30 Min
Hummus de guisantes con judiones
45min
Arroz persa con habas y granada - Irán
1 godz. 5 min
Risotto integral al aroma mediterráneo
1 Std.
Arroz con verduras y judías rojas
45min
Pasta con judías blancas
40min