Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de setas deshidratadas
- 100 g de queso emmental en trozos
Relleno
- 30 g de setas deshidratadas
- 60 g de agua templada
- 100 g de aceite de oliva
- 300 g de cebolla en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 1000 g de carne de pollo sin piel ni huesos (pechuga, contramuslo, etc.)
- 1 cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 1 hoja de laurel seca
- 1 tomate maduro en cuartos
- 100 g de brandy
- 90 g de foie mi-cuit de pato
- 35 - 40 placas de canelones
Salsa y gratinado
- 100 g de cebolla
- 50 g de aceite de oliva
- 600 g de nata (35% de grasa)
- 1 cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 4142 kJ / 990 kcal
- Białko
- 55.1 g
- Węglowodany
- 67.6 g
- Tłuszcz
- 55.5 g
- Błonnik
- 4.1 g
Alternatywne przepisy
Canelones
13u. 30min
Trinxat de col
1小时 15 分钟
Albóndigas con sepia
1h 20min
Canelones de carrilleras con setas
2 Std.
Brandada de bacalao, pan rústico y aceite de perejil
1 Std. 10 Min
Canelones de pescado y marisco con bechamel trufada
1 Std. 45 Min
Canelones de ave Rossini
1hod. 40min
Coca de recapte (Cataluña)
1小时 15 分钟
Coca de vidre con anís (Cataluña)
2小时 15 分钟
Emulsión de patata con pulpo
50min
Coca de Llavaneres
1小时
Panellets
10u. 30min