Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de agua
- ½ cucharadita de sal
- 200 g de patatas harinosas cortadas en trozos pequeños
- 500 g de bacalao en salazón remojado y desalado (aprox. 2 lomos)
- 60 g aceite de oliva (y un chorrito más)
- 1 ramita tomillo seco
- 8 dientes de ajo
- 450 g de nata (35% de grasa)
- rebanadas de pan fritas o tostadas (para servir)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1035.8 kJ / 247.8 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pimientos rellenos de brandada de bacalao
45 min
Canelones
13h 30min
Vichyssoise
2h 20min
Albóndigas con sepia
1h 20min
Parmentier de batata y pato confitado
50 min
Brandada de bacalao, pan rústico y aceite de perejil
1 Std. 10 Min
Risotto con boletus
30 min
Buñuelos de bacalao especiados
1h
Langostinos al romesco
15 menit
Canelones con ceps al foie
2h 50min
Rape en salsa americana
1h
Emulsión de patata con pulpo
50 min