Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 pulpos cocidos (aprox. 800-900 g c/u)
Salsa romesco
- 50 g de almendras fritas con sal
- 2 ñoras (sin tallo ni semillas)
- 1 - 2 pimientas de Cayena secas enteras
- 130 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de cebolla en trozos
- 2 dientes de ajo
- 150 g de tomate triturado en conserva
- 20 g de vinagre
- 3 pellizcos de pimienta negra molida
- ½ cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1356 kJ / 324 kcal
- Białko
- 30.55 g
- Węglowodany
- 2.12 g
- Tłuszcz
- 21.44 g
- Błonnik
- 1.39 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Conejo con romesco y piñones
55 Min
Calabacines dorados con salsa romesco (HESTAN CUE)
40 Min
Xató
15 Min
Brandada de bacalao al estilo portugués
1 godz. 30 min
Langostinos al romesco
15 Min
Sardinas en escabeche
48 godz. 25 min
Coca de recapte (Cataluña)
1 Std. 15 Min
Brandada de bacalao, pan rústico y aceite de perejil
1u. 10min
Albóndigas con sepia
1 Std. 20 Min
Steak tartare
30 Min
Salsa brava
10 min
Canelones con ceps al foie
2 Std. 50 Min