Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 pulpos cocidos (aprox. 800-900 g c/u)
Salsa romesco
- 50 g de almendras fritas con sal
- 2 ñoras (sin tallo ni semillas)
- 1 - 2 pimientas de Cayena secas enteras
- 130 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de cebolla en trozos
- 2 dientes de ajo
- 150 g de tomate triturado en conserva
- 20 g de vinagre
- 3 pellizcos de pimienta negra molida
- ½ cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1356 kJ / 324 kcal
- Białko
- 30.55 g
- Węglowodany
- 2.12 g
- Tłuszcz
- 21.44 g
- Błonnik
- 1.39 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brandada de bacalao al estilo portugués
1j 30 menit
Coca de chipirones y boletus al ajillo
40 min
Tempura de verduras (masa japonesa para rebozar)
15min
Caballa en escabeche de verdura y fresas
26 Std. 10 Min
Berenjenas rellenas de pulpo y pera con salsa romesco
1 Std. 40 Min
Calabacines dorados con salsa romesco (HESTAN CUE)
40 min
Vieiras a la plancha con mermelada de chile
25 min
Esqueixada de bacalao
15min
Brandada de bacalao, pan rústico y aceite de perejil
1h 10 min
Mejillones al vapor con salsa picante
45 Min
Langostinos al romesco
15min
Canelones con ceps al foie
2 Std. 50 Min