Pulpo a la parrilla con salsa romesco

Pulpo a la parrilla con salsa romesco

4.8 72 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 raciones

Składniki

  • 2 pulpos cocidos (aprox. 800-900 g c/u)
Salsa romesco
  • 50 g de almendras fritas con sal
  • 2 ñoras (sin tallo ni semillas)
  • 1 - 2 pimientas de Cayena secas enteras
  • 130 g de aceite de oliva virgen extra
  • 100 g de cebolla en trozos
  • 2 dientes de ajo
  • 150 g de tomate triturado en conserva
  • 20 g de vinagre
  • 3 pellizcos de pimienta negra molida
  • ½ cucharadita de sal

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 324 kcal / 1356 kJ
Białko 30.55 g
Tłuszcz 21.44 g
Węglowodany 2.12 g
Błonnik 1.39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...