Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Stängel Basilikum, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- 600 g Wasser
- 980 g Tomaten, mittelgroß, Stielansatz herausgeschnitten
- 2 Schalotten, halbiert
- 60 g Olivenöl
- ¼ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 30 g Balsamico, dunkel
- 275 g Ricotta (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1275 kJ / 304 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nudelsalat mit Radicchio und Parmesan-Knusper
35 min
Matjes-Salat mit Pflaumendressing
45 min
Erdbeer-Gazpacho
40 min
Grapefruit-Avocado-Salat
25 Min
Bloody-Mary-Salat
20 Min
Gebrannte Kokoscreme mit kandiertem Ingwer
2 godz. 45 min
Kartoffelsalat mit Oliven und Salsiccia-Frikadellen
1h 15 min
Pesto-Salat
40 min
Iberico-Schinken-Creme
10 Min
Bruschetta mit Olivencreme
5 Min
Krabbenaufstrich mit Crème fraîche
5 Min
Antipasti-Gemüse
30 Min